maandag 8 augustus 2016

Griel met een toegift

Na een paar dagen gewerkt te hebben op een beurs in Barneveld, ga ik vandaag op de terugweg nog even langs de griel van Heteren. Sinds 24 juli hangt dat exemplaar al rond in de buurt daar, en dat is toch wel uitzonderlijk lang voor een griel! Meestal zijn het beesten die na een dag weer weg zijn, waardoor het ook wel te verklaren is dat ik slechts 1 keer eerder een griel in Nederland zag. Na dat exemplaar vijf jaar geleden was er dus nooit meer van gekomen, dus reden genoeg om deze griel met een bezoekje te vereren.

Bij aankomst is de vogel gelijk in beeld, suffend in een weilandje. Hierna gaat de vogel ook wat foerageren en rent daarbij af en toe aardige stukken tussen de koeien door. Wat een fraaie vogel is het toch, super!

Griel
Naast deze toch wel mysterieuze griel, met z'n grote gele ogen en hoge gele stelten, is er ook een wezel die de nodige aandacht opeist. Hij kruipt telkens uit de rietkraag aan de ene kant van het pad om te kijken of de kust veilig is om de oversteek te wagen. Het duurt een paar keer, maar dan is alles veilig genoeg en gaat die als een speer het pad over. Het blijven toch wel aparte beestjes; je weet dat ze overal wel zitten, maar zien doe je ze zelden en laat staan op deze manier! 

Wezel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten