zaterdag 19 september 2020

Weer een week zonder 'krenten'...

Deze zaterdagochtend staan we weer op de telpost in de Crezéepolder, maar zoals vaker in september is het niet veel. Geen 'krenten' en ook geen 'pap'. De afgelopen dagen leidde vogelen in en rondom Ambacht helaas ook niet tot een zeldzame krent op IJsselmonde. Op veel plekken zitten momenteel weer cetti's zangers te zingen, in Ambacht hangt de zwartkopmeeuw weer rond en bij Rijsoord kwam ik een bekende kokmeeuw tegen. Het betrof de Kroaat W-SBA6 die ik al meerdere jaren in juli/augustus rondom Ambacht heb gezien. Overwinteren doet hij kennelijk elders, maar toch leuk 'm zo weer aan te treffen!

Kroatische kokmeeuw W-SBA6

In de Zegenpolder zag ik van de week nog akkerdoornzaad, een stevige zeldzame plant die daar spontaan is opgekomen. Verder zat daar nog een enkele tapuit en kom ik overal weer ijsvogels tegen. Na enkele redelijke zachte winters zijn de aantallen weer stevig gestegen, zodat je ze op veel plekken tegenkomt. En dat is geen straf! 

IJsvogel

Ook doken weer wat bonte strandlopers en bontbekplevieren op in de Crezéepolder. Vanochtend blijken dat uiteindelijk misschien wel de leukste soorten van de ochtend. Een klein groepje houdt zich op in de polder, maar tijdens de telling komen daar nog wat bontbekken bij. Verder zien we nog enkele bruine kiekendieven, torenvalken, lepelaars en een grote gele kwikstaart overtrekken. 

Bonte strandlopers en bontbekplevier

Voor de totalen zie hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten