woensdag 9 september 2020

Visarenden en plantjes bij Oostvoorne

Vanochtend moet ik voor werk op Voorne-Putten zijn, dus dat besluit ik maar eens te combineren met een bezoek aan de Westplaat. Deze plek is naast zangvogels ook goed voor steltlopers, maar bij aankomst staat het water al flink hoog. Veel meer dan enkele rosse grutto's, zilverplevieren en vooral veel wulpen en scholeksters kom ik dan ook niet. Boven de inlaag vliegt echter nog wel een fraaie kleine jager en op de palen zitten zowaar twee visarenden. Elk najaar blijkt dit toch een goede plek voor deze soort, blijven gave beesten! 

Visarend

In de bosjes zitten vooral veel zwartkoppen, heggenmussen, tjiftjaffen en nog enkele braamsluipers. Betere soorten vind ik helaas niet, maar het bezoek was de moeite waard! Nabij de Westplaat bezoek ik hierna nog even enkele plekken voor planten. Binnen korte tijd kan ik zo bonte paardenstaart, moerasgamander en weegbreefonteinkruid op de plantenlijst bijschrijven. Mooie soorten die laat in de zomer nog mooi te zien zijn! 

Bonte paardenstaart

Moerasgamander

Op de terugweg bezoek ik nog even de Zegenpolder. Deze polder ligt er schitterend bij voor steltlopers, maar die zitten er helaas niet. Langs de randen en in de ruigten tref ik nog wel enkele paapjes en tapuiten, waarvan het nu dé tijd is dat ze doortrekken in de regio! 

Tapuit

Paapje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten