donderdag 6 augustus 2015

Noorwegen dag 4: Værlandet

Vandaag zouden we dus met de pont naar een paar eilanden in de Atlantische oceaan gaan, Værlandet. Het ritje duurt al 5 kwartier en vanaf de pont blijkt ook al het een en ander te zien. Zo vliegt er enige tijd een kleine jager mee, zeilt een adulte zeearend over, rust een groepje kuifaalscholver op een rots en komt er opeens een groepje tuimelaars langs de pont gezwommen! 
Kuifaalscholvers
Eenmaal op het eiland kunnen we gelijk op de voor ons gehuurde fietsen stappen, waar hier alles mee te bereiken is. Het eiland is, op wat bruggen na, behoorlijk plat dus dat fietsen levert uiteindelijk geen probleem op. Qua vogels verschilt het niet erg met het Noorse vasteland, maar wel broeden hier grote mantelmeeuwen, zie ik nog een groepje kemphanen, wat zeearenden en zitten er bijvoorbeeld beduidend meer tapuiten. 
Grote mantelmeeuw
Raaf
Verder zie ik hier ook eindelijk de eerste leuke vlinders in Noorwegen: grote parelmoervlinders en een rotsvlinder. 
Rotsvlinder
Grote parelmoervlinder
Het landschap op het eiland is daarnaast ook nog een schitterend, en het weer ook, kortom, het kan niet op. Het weer valt overigens sowieso heel erg mee in dit o zo natte Noorwegen en op de pont weer richting het hotel begint het dan wel weer te regenen. Een mooie afsluiting deze dag van een korte vakantie hier in het hoge noorden!

Værlandet 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten