donderdag 20 augustus 2015

Een sperrie in de netten en brand in Tilburg

Na een paar dagen minder goed weer werd er vanochtend door Maarten Verrips weer geringd op VRS Meijendel. Rinse vd Vliet is bij aankomst ook al present en de verwachtingen zijn zoals altijd natuurlijk hoog gespannen. Het blijft elke keer weer een verrassing wat er in de netten zal belanden en of er nog vogels op het slagnet gaan  zitten. Dat laatste gebeurt vandaag 1 keertje, een bonte strandloper is de sigaar en gaat naast de speakers zitten, een leuke soort!
Bonte strandloper
In de netten is het vandaag ook niet onaardig met ruim 100 vogels, voornamelijk kleine karekieten maar verder ook 2 vinken (geen alledaagse vangst meer hier), wat bosrietzangers, een nachtegaal en een gekraagde roodstaart. De sperwergrasmus die ik aan het eind van de ochtend uit het net kan halen is nog wel een erg leuke afsluiting van een succesvolle ringochtend!
Vink

Sperwergrasmus
Voor de totalen zie hier

Vanmiddag had ik met Merijn Loeve weer eens afgesproken om de vuilstort van Tilburg weer eens te bezoeken voor de meeuwen. Bij aankomst is echter gelijk al duidelijk dat er niet heel veel meeuwen zitten, en we lezen tot een uurtje of half vijf dan ook 'slechts' tientallen kleine mantel- en zilvermeeuwen af, die uiteraard voornamelijk afkomstig zijn van de Moerdijk. Een enkele Duitse en Noorse kleine mantelmeeuw zorgt voor wat afwisseling. Verder zijn de juveniele meeuwen ook altijd leuk om te bekijken, en het aandeel geelpootmeeuw is nog steeds erg hoog hier! Ook mijn eerste 2 juveniele pontische meeuwen van het najaar lopen er rond.
1kj geelpootmeeuw 
1kj pontische meeuw
Iets over half vijf begint de vuilstort tot ons grote verdriet opeens te roken, en na een klein kwartiertje slaan de vlammen eruit. Het is dus gedaan met de meeuwen en het personeel moet maar opgetrommeld worden. Wij verlaten dan maar het terrein en zien tussen de meeuwen bij het Leikeven nog een mooie geelpootmeeuw staan, voordat we maar huiswaarts keren. De vuilstort in brand, daar hadden we geen rekening mee gehouden...
Kleine mantelmeeuw
Ooievaars
Vuilstort Tilburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten