dinsdag 21 augustus 2012

Nazomersrondje op IJsselmonde

Na al een tijd niet meer op IJsselmonde te hebben rond gefietst moest daar vandaag maar weer eens van komen. In Polder Sandelingen is het erg rustig dus ga ik maar richting Waalbos. Bij het dierenpensioen zaten vorig jaar enkele sikkelsprinkhanen en ook nu is er weer één aanwezig, het blijven fraaie beesten!

Sikkelsprinkhaan
De andere twee gebiedjes in het Waalbos levert mijn eerste drie tapuiten en paapje op van het najaar, altijd leuk! Verder zie ik nog twee groenpootruiters, wat watersnippen en tussen de grauwe ganzen een leucistische kolgans. 

De route gaat verder richting het Develbos waar ik langs de Devel stiekem hoop op een waterrietzanger. Helaas zie ik die niet maar wel nog een rietzanger, enkele kleine karekiet, een paar roepende waterrallen en kort zingende snor. Verder zitten er op de dijk ook nog de nodige argusvlinders en een kleine tien hooibeestjes. 

Argusvlinder
Dan maar weer verder richting de Zuidpolder. Bij de Kleine duiker zat een aantal jaar geleden een porseleinhoen en omdat deze nu overal in grote aantallen gemeld worden is het het proberen waard. Helaas staat het water te hoog en dit oostelijke hoentje is dus niet aanwezig. Wel zie ik nog enkele fraaie bruine glazenmakers.

Bruine glazenmaker
Hierna vervolg ik mijn weg langs de Oude-maas en op een ruig stuk nabij de Oude-Barendrechtse brug vind ik mijn twee sikkelsprinkhaan van de dag. De Jan-Gerritsenpolder is verlaten en in de bouwdok ernaast is ook niks aanwezig. Dan toch maar even de grienden in wat een ijsvogel, wat matkoppen en erg veel stippelmotjes oplevert, een leuk gezicht!


Stippelmotten
Inmiddels is het al weer tijd om naar huis te gaan en een korte stop in de Zuidpolder levert vier uitgekleurde zwervende heidelibellen op, wat een fraaie beesten maar helaas erg lastig te fotograferen. Al met al vandaag weer een leuk nazomersrondje op IJsselmonde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten