vrijdag 17 augustus 2012

Hoek van Holland en uitzicht als afsluiter

Mijn broer was nog wat langer in Engeland gebleven om bij een boer te werken en omdat m'n vader die vanochtend op moest halen bij Hoek van Holland besluiten Evert en ik onze fietsen op de fietsendrager te zetten en dan vanaf Hoek van Holland terug te fietsen. Om kwart voor acht komen we aan en even later zitten we op de fiets. De eerste huiskraaien zijn gauw gevonden en in totaal zien we er zo'n 15 waaronder ook enkele jonge vogels.

Huiskraai (juv.)

Huiskraai (ad.)
Als we genoeg hebben van de huiskraaien fietsen we naar de pier. Op de steen lopen wat steenlopers en een oeverlopers maar op zee is het erg rustig. Er vliegen wat grote sterns en twee blauwe reigers over zee zijn wel het noemen waard. 

Inmiddels is het ook al aardig opgewarmd dus besluiten we de duinen in te gaan voor duinsabelsprinkhanen. Het is echter nog niet warm genoeg want er zingt nog geen enkele sprinkhaan. Als we een rondje lopen door de duinen zien we echter wel enkele zwervende heidelibellen en bij twee poeltjes nog enkele tengere grasjuffers en een fraaie zwervende pantserjuffer.

Zwervende pantserjuffer
Bij de fiets aangekomen zit er opeens een blauwvleugelsprinkhaan bij, fraai!!

Blauwvleugelsprinkhaan
Inmiddels is het dusdanig warm geworden dat ook de duinsabelsprikhanen zijn en in totaal horen we 10 exemplaren zingen. Omdat deze sprinkhanen erg laag in de begroeiing zitten zijn ze erg lastig te en te fotograferen, helaas.

Bij het spoor zien we een paar ongebruikte stukken liggen waar we besluiten ons geluk te beproeven wat kiezelsprinkhanen betreft. Het is spannend als we de eerste sprinkhaan zien met blauwe vleugels maar uiteindelijk blijken alle tien de blauwvleugelige sprinkhanen blauwvleugelsprinkhanen te zijn, helaas..


Blauwvleugelsprinkhanen
Het is inmiddels weer tijd om richting Ambacht te gaan en als we door Rotterdam komen besluiten we een bezoekje bij m'n vader op kantoor te brengen. Hij werkt op de Maastoren, het hoogste gebouw in de Benelux en wij komen dan natuurlijk ook voor het uitzicht. En dat is adembenemend..





Uitzicht
Al met al een leuke ochtend in Hoek van Holland en een mooie afsluiting van de dag vanaf af de Maastoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten