donderdag 30 augustus 2012

Bairds strandloper op een paar meters!

Dinsdagavond werd er duidelijk dat er afgelopen maandag een bairds strandloper was gefotografeerd op het strand bij Meijendel. Deze was gisteren nog aanwezig en bleek zeer tam te zijn en de foto's waren dan ook gruwelijk.. (Zie hier). Ondanks dat ik de soort eerder dit jaar al zag bij Deventer begon het toch wat te knagen. Gisteren lukte het helaas niet maar vanmiddag kon ik gelijk uit school met Laurens v/d Windt en z'n vader meerijden.

Om zes uur komen we na het nodige fileleed aan op de parkeerplaats en kunnen we beginnen aan de 1,8 kilometers lange wandeling door de duinen. Bij het strand aangekomen is het even kijken waar de mensen liggen en dan is de vogel ook gauw binnen en laat zich naar alle verwachtingen schitterend bekijken!!

Bairds strandloper
Na een half uurtje wordt het toch wel wat donker aan de hemel en we besluiten maar richting de auto te gaan. Dat blijkt wat te laat want onderweg begint het toch behoorlijk te regenen maar gelukkig bieden twee paraplu's uitkomst. Al met al genoten van dit schitterende Noord-Amerikaanse steltlopertje, schitterend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten