donderdag 9 augustus 2012

Gewemel langs de Oude-Maas

Als ik uit het raam kijk zie ik dat het zonnetje schijnt en het kraakhelder is. Gauw wat brood gesmeerd en even later ben ik op weg naar het develbos om daarna langs de Oude-Maas te gaan fietsen voor sprinkhanen en libellen. In het Develbos loop ik door een paar veldjes wat een hooibeestje, zwartsprietdikkopje en bruinrode en steenrode heidelibellen oplevert.

Steenrode heidelibel
Als ik hier ben uitgekeken ga ik richting de veldjes langs de Oude-Maas nabij Hotel Ara voor rivierrombouten. Na een uurtje lopen heb ik idd min. 3 van deze fraaie libellensoort gevonden, erg leuk dat ze hier een vaste stek hebben gevonden!

Rivierrombout
Naast deze fraaie libellensoort zitten er ook veel vlinders. Zo zie ik 6 hooibeestjes, vele zwartsprietdikkopjes, icarusblauwtje, een enkel bruin blauwtje en divers oranje zandoogjes.

Zwartsprietdikkopjes
Bruin blauwtje
Icarusblauwtje
Over de Veerplaat ga ik richting de dijk die erg goed is voor greppelsprinkhanen. Onderweg hoor ik verschillende bramensprinkhanen zingen en een dagpauwoog laat zich erg fraai fotograferen.

Dagpauwoog
Bramensprinkhaan
Op de plek waar ik met Jan een gouden sprinkhaan vond laat deze zich helaas niet horen en ook op de dijk hoor ik er geen, jammer! Wel zoemen er zes greppelsprinkhanen op de dijk en vliegen er wat argusvlinders, bruine blauwtjes en vele kleine vossen rond.

Greppelsprinkhaan
Argusvlinder
Inmiddels heb ik het weer gezien en besluit ik naar huis te gaan. 's Avonds brengen we nog even een bezoekje aan m'n opa en oma en dus zie ik uiteraard nog een steenuil en verder vliegen er nog wat witgatjes, watersnippen en wulpen over. Al met al weer een dag met fraai gewemel langs de Oude-Maas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten