vrijdag 26 februari 2016

Kort middagje met kleine geelpootruiter

Zo rond het middaguur zit voor mij de week erop, dus gelijk maar door richting Ambacht zodat ik daar nog even kan vogelen wellicht. Als ik bijna thuis ben krijg ik een sms'je van Laurens van de Wind dat hij de overwinterende oeverpieper langs de Noord toch weer heeft, dus na 'm al een paar keer gedipt te hebben dit jaar besluit ik daar eerst maar heen te gaan. Helaas blijkt al gauw dat de vogel voor mij niet is weggelegd en vermoedelijk aan de overkant op de blokken loopt te foerageren... Morgen nog maar eens proberen dan.

Met Laurens van der Padt had ik afgesproken vanmiddag de kleine geelpootruiter van Zeeland op te rollen, aangezien onze enige en laatste was die van Texel in 2012 en de soort is dus wel weer aan vervanging toe. De dagen lengen weer dus na het werk kan ook gewoon weer gevogeld worden. Rond half vijf rijden we dus weg richting Zeeland waar we na hier en daar een beetje file om kwart voor zes bij Kerkwerve aankomen. De vogel zit daar óf in een plas naast een brede sloot óf in de brede slot naast de plas. Het scannen van de ruiters op de plas levert 'm gelijk al op tussen de vele tureluurs, zwarte ruiters en groenpootruiters. Hij staat op behoorlijk afstand dus echt beter dan de vorige keer is het niet, maar het is leuk 'm weer eens te zien.
Kleine geelpootruiter
Even later vliegt de vogel op richting de sloot en daar laat hij zich wel iets beter zien als hij driftig met wat groenpootruiters loopt te foerageren. Toch wel een fijne soort! 

We sluiten de dag nog af bij een plekje voor velduilen nabij Zierikzee. Daar aangekomen zien we nog geen beesten jagen, maar er blijkt zowaar wel een exemplaar op een paaltje te zitten. Leuke afsluiting van een kort middagje vogelen. 
Velduil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten