woensdag 10 februari 2016

Aziatische dip op Goerree

Die Aziatische goudplevier in 't Volgerland bij Ouddorp stond toch nog steeds hoog op mijn wensenlijstje, dus vanochtend besluit ik samen met Jacob Molenaar maar een poging te wagen. De vogel was wel een paar dagen niet gezien, maar die moest er ongetwijfeld nog wel zitten.

Uiteindelijk zoeken we zo'n 2,5 uur op de plek, ook nog in gezelschap van de ontdekker George Tanis, maar de vogel blijft helaas onvindbaar tussen de vele goudplevieren. Verder zitten er nog wat bonte strandlopers, een steenloper, wat nonnetjes, kemphanen en een slechtvalk.
Goudplevier
Op de terugweg doen we bij Battenoord weer een poging voor de dwerggors, maar ook nu lukt het niet de vogel in beeld te krijgen. Wel zitten de gebruikelijke fraters en flamingo's er natuurlijk. Bij het Volkerakmeer zien we even later nog wel een tiental kleine strandlopers! Toch nog wel een aardig leuk soort in de winter en pas de eerste keer dat ik deze soort zie overwinteren in de Delta, terwijl ze dat toch in steeds grotere aantallen doen.
Kleine strandlopers
De Gaatkensplas levert nog de buffelkopeend op voor mij als jaarsoort, waarna we zo rond het middaguur helaas zonder Aziatische goudplevier weer thuis zijn. Dat moeten we dan nog maar een keer gaan proberen deze winter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten