woensdag 27 april 2011

Greater sand plover!

Vanmiddag zie ik als ik thuiskom dat de plevieren uit Centraal Azië zijn losgebroken. Er is een schitterende kaspische plevier in zomerkleed gemeld op Texel en een woestijnplevier bij Hoek van Holland. De kaspische plevier zou ik sowieso niet meer kunnen halen vandaag en van de woestijnplevier wordt in eerste instantie door gegeven dat hij richting west is gevlogen. Een Dutchbirdalert om 15:31 brengt alleen verandering in de zaak! Vervoer is vrij snel geregeld en het is kwart over zes als Laurens vd P., Jan en ik bij Herman vd B. in de auto stappen.

Bij aankomst moeten we nog een stukje vanaf de parkeerplaats naar de vogel lopen maar dan heb je ook wat! De vogel zit eerst op het strand waar hij opgejaagd wordt door een wandelaar en even later laat hij zich schitterend bekijken als hij rustig op de stenen zit. Super!! Weer een nieuwe binnen amper twee dagen!!
De omstandigheden met erg veel zand en harde wind doet zijn Engelse naam, Greater sand plover, eer aan. Maar dit alles is de vogel meer dan waard!!



Woestijnplevier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten