vrijdag 15 april 2011

Sovon-Jongerendag (1)

Vanavond werden Jan, Sietse en ik door de vader van Sietse opgehaald en op de plaats van bestemming gebracht. Dat was in Erlecom waar we een nacht gratis met de tent konden staan op het terrein van iemand die bij Sovon werkt. Erg fijn!! Terwijl we de tent aan het opzetten waren begon de eerste steenuil van het weekend te roepen. Leuk!!



Om tien uur toen het al even donker was moest iedereen die een fiets had verzamelen en gingen we een kort rondje vogelen. We fietsen eerst naar een dijk waar een lokale uilen-inventarisator ons op verschillende leuke plekjes zou brengen. Op de eerste plek begon er na het tapen al gauw een steenuil terug te roepen. We stopten hierna nog twee keer langs de dijk. Eén keer zonder succes maar de andere keer wel toen er een steenuil hard zat te roepen op een schuur.


We vervolgden onze tocht verder maar nu niet meer op zoek naar steenuilen maar vooral naar rietvogels als blauwborsten. Dat leverde in totaal 3 luid zingende blauwborsten, enkele wintertalingen, 3 roepende waterrallen en een zingende dodaars op.

Om twaalf uur liggen we weer in de tent onder het nog leuke roepen van steenuilen. Om één uur zijn we de uiltjes eigenlijk spuugzat als ze boven onze tent luid gaan zitten roepen. Maar ja, die ene nacht dat je met roepende steenuilen slaapt zal ik maar moeten accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten