zaterdag 23 april 2011

Ross' meeuw en meer

Gisterenavond zag ik op dutchbirding.nl  dat de ross' meeuw nabij Numansdorp toch nog ter plaatse zat. Er werd gedacht dat de vogel overdag ergens op het Haringvliet verbleef en dat de vogel dus 's avonds terug kwam op de plek nabij Numansdorp. Mijn plan was dan ook om 's avonds naar het zuiden van de Hoekse-Waard af te reizen maar dat verliep iets anders..

Vanochtend stap ik rond 7 uur uit bed omdat ik niet meer in slaap kan komen en als ik op de eerder vermelde site kijk zie ik dat de ross' meeuw vandaag al gemeld is! Oei.. Gauw Albert dJ ge-sms't en precies op tijd want hij reed net weg zodat hij me op kon pikken. Om half acht stap ik dus met een lege maag en een zingende zwarte roodstaart de auto in op weg naar mijn 302de soort. Onderweg wordt er nog wat gecommuniceerd met de al gelukkige vogelaars waar we het het beste kunnen proberen en zo rijden we om een uur of acht het haventje van Willemstad in. Gelukkig kunnen we gelijk aanschuiven en is de soort gauw gezien. De vogel zwemt midden op het Hollands Diep in de vaargeul waar hij foerageert op allerlei insecten en is geweldig te zijn. Af en toe gaat de vogel wat vliegen wat een heleboel óóóóó's en áááá's uit de kelen van de aanwezige teweegbrengt. Super!!



Ross' meeuw + publiek
Verder komen hier ook nog 3 lepelaars, mijn eerste gierzwaluwen, 3 bruine kiekendieven en wat huiszwaluwen over. Na zo'n uur van de vogel genoten te hebben houden we het voor gezien en om half tien ben ik weer thuis.



Na vanochtend van de Ross' meeuw genoten te hebben ga ik vanmiddag wat in de buurt vogelen in de hoop een hop of iets van die aard te ontdekken. In de Sandelingen zie ik een paartje zomertalingen die zowaar even gaan paren! Zouden ze in het gebied gaan broeden?!?! In het gebied hoor ik verder nog wat rietzangers, grasmussen, de nodige gele kwikstaarten en een sprinkhaanzanger. Verder vliegen er nog wat gierzwaluwen een 2 bruine kiekendieven over. Ook zijn 2 oeverlopers het noemen waard.

Oeverloper
Hierna zie ik in de Crezéepolder de nodige gele kwikstaarten waarvan eentje zich heel mooi laat fotograferen!. Tevens zit er kort een groepje van 9 regenwulpen aan de grond. Leuk!!


Gele kwikstaart (man)
Hierna fiets ik door naar Waalbos waar in het nieuwe stukje 2 kleine plevieren zijn gearriveerd. Ze laten zich leuk bekijken net als nog 4 tapuiten, wat gele kwikstaarten, kneuen, pullen van kieviten en een oeverloper.

Kleine plevier (vrouw)

Kleine plevier (man)

Gele kwikstaart (man)

Kievit (pul)
In het develbos zingen er tegen mijn verwachting in maar liefst 4 snorren en verder zie ik mijn eerste boomvalk van het jaar, een paapje, gekraagde roodstaart en de nodige rietzangers en kleine karekieten.

Paapje (man)
Ook dit bericht en dit bericht afgemaakt. Volgende week volgt deze nog:  Steltloperdagje 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten