vrijdag 28 januari 2022

Geen geringde kievit, maar wel...

In januari was er een gekleurringde kievit gefotografeerd in de Crezéepolder, één van de jongen van afgelopen jaar uit de Zegenpolder. Welke het precies was, was helaas net niet met zekerheid vast te stellen, dus vanmiddag besluit ik er eens wat tijd in te steken. In de polder foeragerend al weken vele honderden kieviten, en vanmiddag schat ik het op zo'n 550 exemplaren. Na enkele uren kieviten staren, waarvan een groot aantal door het afgaande tij ook op korte afstand loopt, kom ik helaas geen enkele keer een geringde tegen. Jammer! 
Kieviten

Ondanks dat er geen geringde kievit te vinden is, is het een leuke middag, want plotseling gaan alle ganzen de lucht in. Meestal kan dat maar één ding betekenen, en dat is ook nu het geval, want een jonge zeearend komt schitterend over de polder heen. De soort wordt steeds algemener op IJsselmonde, maar het blijft natuurlijk altijd fascinerend om te zien. 



Zeearend
Ten slotte blijkt binnendijks nog steeds een grote groep waterpiepers te zitten, van naar schatting zo'n 25 exemplaren. De helft kan ik goed checken op ringen, maar dat verdient de komende tijd dus nog wel wat meer aandacht. Het zou natuurlijk erg leuk zijn als het lukt om hier een gekleurringd exemplaar terug te vinden! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten