maandag 10 februari 2020

Hoog water in de Crezéepolder

Dankzij een harde westenwind en hoge afvoer over de rivieren, stond het water in de Noord vanmiddag bijzonder hoog. In de Crezéepolder, waar de dijk enkele jaren geleden is doorgestoken, stond het water op een hoogte die nog niet was voorgekomen. Blijft een prachtig gezicht om het water te zien komen en hoe de natuur daaronder kwijnt en profiteert.
Crezéepolder
Meeuwen waren volop bezig met het vissen van zwemmende muizen en mollen. Ze hingen in een flinke groep boven het veld dat steeds verder onder liep. Roodborsten, waterpiepers en cetti's zangers redden zichzelf op het drijvende riet en in de restanten van de kragen die nog boven het water uitstaken.
Roodborst
Crezéepolder
Cetti's zanger - zelfs nu nog lastig...
De steltlopers weten ook niet goed wat te doen. Een flinke groep scholeksters komt nog aan vanaf de Sophiapolder, waar waarschijnlijk ook geen droog plekje meer te vinden was. De overwinterende oeverloper had de brugleuning nog om droge voeten te houden.
Oeverloper
Al met al vallen de gevolgen voor het hoge water voor vogels nog wel mee, die vleugels zijn tóch wel handig natuurlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten