zaterdag 18 december 2010

Perenlaantje, PSA en wat digiscoping

Vanochtend samen met Jan en Koos bij het Perenlaantje op zoek geweest naar houtsnippen en ander leuks. Dit gebied is een voormalige golfbaan en dankzij de hoge conifeerhagen erg geschikt voor houtsnippen. Onderweg er naar toe zie ik nog een goudhaantje, overvliegende kolganzen en veldleeuweriken en een groep van ong. 40 vinken. Bij het Perenlaantje aangekomen zit er bij het begin een groep vinken putters. Als we langs de eerste haag lopen vliegt er al gauw een houtsnip op en na nog meer hagen en struikjes komen we op 6 stuks uit. Helaas geen van alle mooi aan de grond gezien maar wel enkele erg mooi in vlucht gezien.


Het gebied vanaf een afstand genomen

Verder zitten er in het gebied nog een groep van 21 ringmussen wat voor IJsselmonde een groot aantal is. Tevens zitten er ook nog 15 rietgorzen. Omdat we nu toch dicht bij de Karwei zijn daar ook maar gelijk even heen gelopen. Om de beruchte vlakte vonden we slechts 11 putters en er zaten nog 3 ringmussen in een struikje. In de wilgen konden we geen ransuilen ontdekken maar wel was leuk het verschil tussen hoog en laag water te zien.



Vanaf vaste wal zagen we op de Sophiapolder nog een slechtvalk zitten en er vloog nog een groep van 10 kleine zwanen over. Een schitterend gezicht!!
Heel de ochtend was er ook erg veel trek van voornamelijk kolganzen maar we zagen ook nog een groep van 43 toendrarietganzen, verschillende groepen houtduiven, wat veldleeuweriken en een goudplevier in een groep kieviten.

Thuis aangekomen wat geprobeerd met het foto's maken door mijn telescoop. Het geeft geen denderend resultaat maar was op zich wel leuk om uit te proberen. Het resultaat staat hieronder.






Houtduif

Heggenmus

Vink

Toen ik hiernaar op mijn kamer zat zag ik dat er weer erg veel ganzen vlogen. Daarom toch maar weer even naar Polder Sandelingen Ambacht gegaan. Dat leverde nog wel wat graspiepers, een mooie waterpieper die op het ijs liep en verder veel overvliegende kol-, brand-, enkele toendrarietganzen en een blauwe kiekendief.



De plas en een blauwe reiger in PSA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten