zaterdag 4 september 2021

Twee ochtendjes mavla

Van de week kon ik donderdag wat tijd vrij maken, zodat ik weer eens over de Maasvlakte kon struinen. Het zat aardig vol met vogels, met op de Vuurtorenvlakte flink wat bonte vliegenvangers en gekraagde roodstaarten, maar ook nog nachtegaal, kleine karekieten, blauwborst en sprinkhaanzanger. Ook de eerste vuurgoudhanen waren weer present en leuk was natuurlijk een draaihals, die vlak voor me de bosjes invloog. Altijd een fijne soort om tegenaan te lopen! Een fluiter was net niet voor mij weggelegd, maar op de Westplaat was het ook nog leuk met veel bontbekplevieren, bonte strandlopers en ook nog zeker zes kleine strandlopers. 

Spotvogel

Vanochtend ga ik ook weer die kant op, want ik heb nu toch weer aardig de smaak te pakken. Het is echter best fris en bewolkt, en ik besluit eens te beginnen bij de Westplaat. De bosjes blijken echter een stuk leger, maar er zitten nog wel wat bonte vliegenvangers, gekraagde roodstaarten, tuinfluiters en vuurgoudhaantjes. De leukste soort is echter een ortolaan, die luid roepend vlak langs komt vliegen. Lang geen jaarlijkse soort voor mij en de laatste was ook alweer even geleden. Fijn! 

Het weer knapt hierna op en het trekt aardig open, zodat ik besluit nog even meters te maken langs de Maximaweg, de buitenste ring van de Tweede Maasvlakte. Langs deze weg ligt een uitgestrekte strook van duindoorns, waar de afgelopen jaren toch al aardig wat zeldzaamheden zijn neergestreken. Vanochtend zit het er echter niet in en kom ik niet verder dan een tuinfluiter, bonte vliegenvanger, twee gekraagde roodstaarten en wat paapjes en fitissen. Volgende keer weer beter! 

Blauwvleugelsprinkhaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten