zaterdag 25 september 2021

Ringochtend en een kleine zil

Vanochtend ga ik weer eens naar de ringbaan in Meijendel, en nu met de hoop op wat meer vangsten dan de laatste keer... Dat blijkt gelukkig wel zo te zijn, want uiteindelijk belanden er zo'n 70 vogels in de netten. Daaronder zitten ook weer de eerste graspiepers die we op het slagnet konen vangen, maar ook lukte het om daar vier grote gele kwikstaarten te vangen. Een mooi aantal van deze fraaie soort! 


Grote gele kwikstaart

In de netten belanden verder nog een roodborsttapuit, vuurgoudhaan en een cetti's zanger. Deze laatste is overigens tegenwoordig een broedvogel in het duin, dus lang niet meer zo zeldzaam op de ringbaan dan een aantal jaren terug. Al met al dus een leuke en geslaagde vangochtend! 

Roodborsttapuit

Cetti's zanger

Voor de totalen zie hier

Vanmiddag vaar ik ten slotte nog weer eens over naar de Sophiapolder. Een jagende kleine zilverreiger is daar de leukste soort, pas de 2e voor mij op het eiland! Verder staat er nog een gebruikelijke geelpootmeeuw, twee pontische meeuwen en lopen er wat kemphanen, pijlstaarten en een bontbekplevier. Blijft toch een leuke plek zo in Ambacht! 

Kleine zilverreiger


Geen opmerkingen:

Een reactie posten