maandag 13 september 2021

Mavla zonder echte zeldzaamheden

Deze week heb ik een paar dagen vrij, dus die trap ik maar gelijk af door weer eens op de Maasvlakte te vogelen. Ik start op de Vuurtorenvlakte, waar de bosjes nog steeds tamelijk leeg zijn. Wat braamsluipers, tjiftjaffen, tuinfluiters en een overvliegende boomvalk. Op de vlakte tref ik nog wel een drietal boompiepers en duikt een smelleken opeens op in een flinke groep kneuen en graspiepers, maar hij weet geen prooi te slaan. Als een overvliegende goudplevier laag vanuit het noorden aankomt, probeer ik die naar beneden te fluiten. Dat lukt zowaar en het beestje gaat op korte afstand foerageren, erg fraai! 

Goudplevier

Vervolgens loop ik weer eens de Oude Stuifdijk uit, een onoverzichtelijke plek maar de afgelopen jaren zijn hier toch wel de nodige zeldzaamheden opgedoken. Vanochtend moet ik het doen met een kleine karekiet, wat vuurgoudhanen en de eerste overvliegende oeverpieper weer. Ook enkele kilometers lopen langs de Maximaweg, tevens een plek waar veel zeldzaamheden zijn opgedoken, levert niet veel vogels op, maar een beflijster is toch wel een leuke verrassing. Die is mooi op tijd! 

Beflijster

De Vogelvallei check ik vervolgens nog in de hoop op een leuke steltloper, maar meer dan wat witgatten en een bosruiter zit er helaas niet. Ook de Strypse Wetering levert later geen noemenswaardige soorten op, zodat deze dag vogelen zonder echte zeldzaamheden de boeken in gaat. 

Bosruiter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten