donderdag 14 april 2016

Weer achter 't net gevist

Tijdens een groepsopdracht vanochtend komt er opeens binnen dat een alpenheggenmus is gevonden in de duinen bij Egmond aan Zee! Gezien de vele exemplaren in Duitsland lag het misschien in de lijn van de verwachting dat een volgende zou komen na het beest van Meijendel, maar het is toch wel prettig dat die dan daadwerkelijk gevonden wordt. Twaalf uur kan ik gelukkig weg dus even later zit ik vanuit Rhenen in de trein richting Heiloo om hopelijk de zure dip van afgelopen week goed te maken.

Onderweg zie ik echter dat de vogel na de waarneming om half tien vanochtend nog niet is teruggevonden, maar aangezien ik geen zin heb dat die wordt teruggevonden als ik weer thuis ben, besluit ik maar gewoon door te reizen. Ook in de trein valt immers nog genoeg te doen.

Eenmaal uitgestapt in Heiloo is het gelukkig niet zo ver de duinen in met de fiets, maar eenmaal op de plek blijkt er zo wat niemand meer te lopen. Verder dan wat boomleeuweriken en -piepers, wat roodborsttapuiten en nachtegalen kom ik ook niet, dus de tweede dip van deze alpiene soort is in de maak... Mijn blik valt nog wel plotseling op een spierwitte meeuw in de lucht, wat een kleine burgemeester blijkt te zijn. Dat is dan wel weer leuk natuurlijk, aangezien ik die nog nooit ontdekte.


Na zo'n anderhalf uur stap ik echter onverrichte zaken weer in de trein richting het oosten, de volgende keer dan maar '3x is scheepsrecht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten