zaterdag 9 februari 2019

De eerste kleine mantel en een ouwe bekende

Voor vandaag was flinke wind opgegeven, en dat bleek vanochtend ook wel. Niet ideaal om meeuwen te kijken, maar aangezien verder nog weinig te beleven is, was dat uiteindelijk toch waarom ik op de fiets stapte. Ik had ten slotte ook nog kruimels zat.

In mijn eentje vervolgens de hele route door Rotterdam-Zuid afgelegd, waarbij het opvallend was dat sommige locaties helemaal verlaten waren. Met name de parkjes en sloten direct tussen de huizen waren leeg, terwijl in grotere parken met meer ruimte volop kokmeeuwen zaten. Uiteindelijk lukt het me ondanks de harde wind nog 20 kokmeeuwen af te lezen, waaronder weer een zevental nieuwe exemplaren voor deze winter.
Poolse kokmeeuw W-TTVV
Duitse kokmeeuw W-AF876
Naast de kokmeeuwen lees ik nog een enkele andere meeuw af, waaronder ook weer de eerste kleine mantelmeeuw van het seizoen. Deze is weer mooi op tijd terug! Ook zilvermeeuw O-UR kwam ik nog tegen, één van de eerste meeuwen die ik aflas in de stad. Terugkijkend in de geschiedenis van de vogel zie ik dat ik 'm op 9 februari 2013 voor het eerst aflas, exact zes jaar geleden dus! Een trouwe gast is het wel gebleven overigens, de meeuw van de Maasvlakte. Ondanks de wind heb ik me dus toch nog aardig vermaakt!
Kleine mantelmeeuw Y-B||D
Zilvermeeuw O-UR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten