zaterdag 9 november 2013

't Is niet altijd feest

Gisteren leek de wind voor vandaag aardig in de NW-hoek te komen, maar als Herman vd Brand, Laurens vd Padt, Rick Schonewille en ik aankomen bij de Maasmond, blijkt dat tegen te vallen. Zichtbare trek over zee is er in de uren dat wij er zitten. Leuk zijn nog wat mooie jan-van-genten, drieteenmeeuwen en een groepje van vijf paarse strandlopers.

We besluiten de teling dus maar te stoppen en gaan een kijkje nemen bij de izabeltapuit die gisteren nog steeds ter plaatse was op de Stuifdijk. We kunnen de vogel echter niet vinden dus wellicht vond hij het vannacht welletjes en is weer verder gevlogen, helaas. Een rondje over de vuurtorenvlakte levert op twee houstnippen en een nat pak ook niet veel op, dus we besluiten de Maasvlakte maar te verlaten na een bezoekje aan de arendbuizerd. Onderweg komen we nog een fraaie sneeuwgors tegen, maar de arendbuizerd zit ver en laat zich slecht zien, dus het duurt niet lang voordat we weer in Ambacht zijn.

Sneeuwgors
Thuis aangekomen besluiten Laurens en ik maar weer een flinke ronde te maken over het oostelijke gedeelte van IJsselmonde. Waalbos en Sandelingen leveren wat roodborsttapuiten, een waterpieper en groene specht als leukste soorten op, en langs de Oude-Maas komen daar nog wat matkoppen, een brilduiker en cetti's zanger bij.

Vandaag is het dus ook niet erg spetterend, maar de afgelopen weken zijn we natuurlijk ook wel behoorlijk verwend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten