woensdag 13 november 2013

Ponten en pech

Na maandagmiddag op de meeuwenslaapplaats 2 geelpootmeeuwen en 4 pontische meeuwen (waaronder twee geringde uit Polen) gezien te hebben, vanmiddag maar even flink gevoerd langs de Noord. Dit voeren leverde flink wat meeuwen op, waaronder ook twee pontische meeuwen. Helaas wel beide ongeringd.



Pontische meeuwen
Hiernaast veel kok- en stormmeeuwen waaronder veel uitwisselingen was. Ondanks dat maar één geringde kokmeeuw afgelezen (uit België), en een geringde stormmeeuw kreeg ik helaas niet helemaal rond. Een geringde kleine mantel uit Utrecht was daarnaast ook nog wel het noemen waard.

Kleine mantelmeeuw
Tijdens het aflezen kreeg ik te horen dat er vanavond een excursie zou zijn naar een ruigpootuil, ergens in het oosten des lands. De soort was gisteren ergens daar in een bos roepend gehoord en dus was het vanavond een ultieme kans om deze soort op de lijst te krijgen. Na wat geregel werden Laurens vd Wind, Laurens vd Padt en ik bij de bushalte opgehaald door Herman vd Brand, en na André Strootman opgepikt te hebben, konden we doorstomen richting de bewuste plek. We kwamen echter niet verder dan Nieuwekerk aan de IJssel toen de versnellingsbak van de auto opeens dienst weigerde. Snel van de snelweg af, en bij een tankstation bleek dat we niet verder konden.

(Foto: Herman vd Brand)
Na een telefoontje werden we opgehaald door de vader van Laurens vd Wind, en zo eindigde een twitch naar een ruigpootuil al behoorlijk snel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten