woensdag 4 juli 2012

Weer naar Drenthe..

Vandaag weer naar Drenthe geweest, Herman had nog geen slangenarend dit jaar en omdat er verder weinig te beleven was maar meegegaan. Om half zes werden Jan en ik opgehaald en bij Elspeet stapte ook Evert Meijer in de auto. De eerste bestemming was de overzomerende steppenkiekendief nabij Exloërveen. 

Als we in het gebied aankomen kan het zoeken naar de vogel beginnen die we ook al in mei gezien hebben. Helaas lukt het niet om de vogel te vinden, enkele kwartels, wat kemphanen en groenpootruiters in hetzelfde gebied zijn wel het noemen waard.
Het gebied van de steppenkiekendief
Het is nog wat vroeg om naar de slangenarend te gaan dus besluiten we weer een bezoek te brengen aan de kropswolderbuitenpolder. Ook nu weer zijn de witwangsterns gauw gevonden maar we besluiten niet meer helemaal door te lopen tot de kolonie. Naast deze fraaie Oosterse moerassterns is er uiteraard ook genoeg te beleven en voor een tot tweemal toe opvliegende zwarte ibis is het noemen waard. Verder horen Herman en Jan nog een porseleinhoen roepen en foerageren er door het gebied verspreid kemphanen, geoorde futen en vele eenden.

Kemphaan
Als we zien dat de steppenkiekendief toch weer gemeld besluiten we nog een poging te wagen. Maar ook deze keer kunnen we de vogel helaas niet vinden dus vertrekken we richting de slangenarend.

Bij de Davidsplassen aangekomen kan het scopen over de hei beginnen en na een dik uur is het Jan die na vele buizerds, wat boomvalk en een havik een slangenarend opmerkt. Gelukkig is het de andere vogel dan zaterdag zodat ik nu beide vogels gezien heb!! Nadat Jan nog een mooie foto heeft gemaakt en de vogel achter de bomen is verdwenen is het weer tijd om te vertrekken.

Dwingelderveld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten