zaterdag 15 juni 2019

Genoeg om je niet te vervelen...

In de Portlandpolder ben ik vanochtend op zoek naar kuikens van scholeksters en kieviten. Dat valt helaas tegen, maar jonge kieviten meoten er gezien de ouders nog wel in aardig aantal lopen. Uiteindelijk lukt het me om slechts één jong kuiken te vinden, die makkelijk in een maïsperceel loopt. Nog een keertje terug dus voor de rest!
Kievit kuiken
Ook doe ik nog een poging om gele kwikstaarten te vangen. Op die locatie hangt vermoedelijk ook nog een geringde rond, maar uiteindelijk lukt het me niet om een exemplaar te pakken te krijgen. Eén van de vele boerenzwaluwen die boven het perceel aan het foerageren is, is een stukje minder snugger. Deze vliegt pardoes het net in, toch leuk!
Boerenzwaluw
Vanmiddag steek ik nog de nodige uren in het tellen van de Crezée- en Sophiapolder. Deze worden maandelijk geteld en het levert ook nu weer veel vogels op. Op de Sophiapolder tel ik zo bijvoorbeeld ruim 1500 krakeenden. Een prachtig aantal! Ook zitten er alweer 18  wintertalingen, een smient en als leukste verrassing wel een casarca. Een paartje brandgans blijkt geen succes te hebben gehad op het eiland, maar even later blijkt een paartje in de Crezéepolder wel met vier jongen rond te lopen. Leuk dit eerste broedgeval op IJsselmonde! Verder kom ik nog een pontische meeuwen, net als een zwervende heidelibel en de eerste gouden sprinkhanen weer. Meer dan genoeg om je niet te vervelen in beide polders dus...
Casarca
Brandgans met jongen
Zwervende heidelibel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten