vrijdag 18 maart 2016

Pontenfeest in Barneveld

Vanmiddag ben ik vrij en aangezien ik deze winter slechts één keer op de vuilnisbelt van Barneveld was geweest, moet daar maar weer eens van komen. Bij aankomst val ik gelijk met m'n neus in de boter, want de eerste 3 geringde meeuwen die ik aflees zijn Poolse pontische meeuwen! Een fraaie 4kj (Y-PNED), 3kj (53P2) en een hele brute 2kj (47P6) die zich allemaal fraai laten bekijken. Gaaf hoor!
2kj pontische meeuw R-47P6
4kj pontische meeuw Y-PNED
3kj pontische meeuw R-53P2
Voor de rest is het qua meeuwen niet heel spannend, maar de aantallen pontische meeuwen zijn wel echt hoog. Dat levert fraaie beelden op van deze bijzonder mooie vogels en ook nog een Duitse vogel blijkt aanwezig.


Pontische meeuwen
3kj pontische meeuwen

2kj pontische meeuw
Duitse pontische meeuw G-XDEA
Verder zitten er natuurlijk nog wel wat zilvermeeuwen, waarvan ik exemplaren aflees uit Nederland, Texel, Duitsland, België en een bekende uit Rusland. Ook kokmeeuwen lopen er nog rond uit Litouwen, Tsjechië en Finland. Maar aangezien de meeuwen niet echt heel actief zijn besluit ik zo rond een uurtje of 4 het wel weer voor gezien te houden. De ponten maakten natuurlijk het gebrek aan andere ringetjes ruimschoots goed!
Geelpootmeeuw
Texelse zilvermeeuw G-MAVV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten