vrijdag 11 maart 2016

Nog steeds fijne soortjes op IJsselmonde

Vanmiddag ben ik weer redelijk op tijd thuis, dus eenmaal weer in Ambacht stap ik nog snel in de auto om wat IJsselmondse knallers op de rollen voor de maand maart. De eerste bestemming is de roodhalsfuut in het Waaltje, die ik sowieso na de eerste dag geen één keer meer in de kijker kreeg... Nu ik 'm nodig heb zie ik 'm gelukkig wel gelijk zwemmen vanuit de auto, toch een erg fraai beestje zo op ons IJsselmonde!!
Roodhalsfuut
Hierna tuf ik snel door richting Rhoon waar het vrouwtje witoogeend ook nog steeds rond blijkt te dobberen. Het is wat dat betreft toch wel een weelde deze winter op IJsselmonde, en dan hebben we het niet over enkele long-stayers als glanskop, buffelkopeend, middelste zaagbek, oeverpieper en de pas ontdekte kuifmees.
Witoogeend
Het is nog steeds licht dus ik besluit dit korte rondje maar af sluiten op de Sophiapolder, om ook enkele voorjaarsgangers weer welkom te heten. Het is opkomend tij en vanaf de Veerse Dijk zijn de wintertalingen met het zonnetje in de rug goed te checken. Ideaal! Een Amerikaanse wintertaling zwemt er helaas niet tussen, maar het is wel leuk met ca. 15 pijlstaarten, wat pontische meeuwen en inderdaad ook weer de eerste kluten, bontbekplevieren en kemphaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten