zaterdag 15 november 2014

Weer de eerste dag 'meeuwen' in R'dam-Zuid

Vandaag stond de eerste dag meeuwen kijken in Rotterdam-Zuid weer op het programma. Helaas is het behoorlijk regenachtig als ik iets over 8 richting Laurens van der Padt fiets, maar dat zou wel opmoeten houden in de loop van de ochtend. Als we door Ridderkerk fietsen hebben we na wat voeren al gelijk een nieuwe kokmeeuw te pakken, een Duitse vogel met een zwarte kleurring.
Duitse kokmeeuw N[XL09]
We vervolgen hierna onze weg richting Keizerswaard, maar ondanks dat er genoeg kokmeeuwen zitten zien we geen enkele ring. Bij het Eiland van Brienenoord aangekomen is de miezer toch wel erg hard geworden, maar gelukkig kunnen we hier schuilen. Als rond een uur of 11 toch wel een beetje droog wordt kunnen we nog 2 Nederlandse tibiaringen van zilvermeeuwen aflezen en op een schip zit een kokmeeuw uit Engeland, erg leuk! Zeker aangezien we dit land afgelopen winter niet hadden in Rotterdam-Zuid.
Engelse kokmeeuw Y[2BDS]
In de havens van de Kop van Zuid zitten zoals gewoonlijk genoeg leuke meeuwen. In de Persoonshaven zit namelijk een fraaie 1kj pontische meeuw en lezen we nog een Zweeds kokmeeuw af.
1kj pontische meeuw
De Nassauhaven is hierna goed voor een tweetal 2 kj geelpootmeeuwen en hier lopen nog 3 zilvermeeuwen met tibiaringen van Roland-Jan Buijs rond. Ook de volgende haven levert twee geelpootmeeuwen op, maar geringde meeuwen lopen daar niet rond.
2kj geelpootmeeuw
1kj geelpootmeeuw
Bij de Rijnhaven checken we even of de bekende Poolse kokmeeuw W[T354] weer is gearriveerd en dat blijkt inderdaad het geval. Na deze 9de ring voor vandaag loopt het nog niet echt lekker qua ringen, dus de hoop is op de Afrikaanderbuurt gevestigd. Dat blijkt tegen te vallen want we kunnen hier alleen zilvermeeuw W[BY] aflezen, een bekende die al enkele winters hier present is. Leuk zijn hier echter nog wel een drietal geelpootmeeuwen waaronder ook een erg fraaie adult.
2kj geelpootmeeuw
Aangezien het, tegen de verwachtingen in, weer is gaan regenen besluiten we maar vervroegd koers richting huis te zetten. Het was vandaag qua weer niet de dag die we hoopte maar met 7 geelpoot- en een pontische meeuw mogen we uiteraard niet klagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten