dinsdag 25 maart 2014

Witstuit in Het Twiske

Afgelopen zondag en gisteren werd er in Het Twiske, nabij Oostzaan, een witstuitbarmsijs gemeld. Gisteren had ik geen mogelijkheid om naar het gebied ten noorden van Amsterdam af te reizen, maar vandaag lukte dat gelukkig wel. Na flink wat geregel werd ik met Jan de Jong, die al mijn vogelspullen bij me thuis had opgehaald, bij de Brienenoordbrug door Herman vd Brand opgepikt, om te proberen om voor het donker deze fraaie soort binnen te tikken.

Op de weg was het overal opvallend rustig, wat ongetwijfeld te maken heeft met de Nucleare top in Den Haag, en zonder al te veel fileleed kwamen we dan ook bij de plek aan. Daar was bij aankomst een groep grote en kleine barmsijzen aanwezig, maar de witstuit zat er niet tussen. Deze was dan ook al enkele uren uit beeld. Nadat de groep barmsijzen verdween, verspreidde iedereen zich weer in het gebied, op zoek naar het beestje.

We waren nog niet echt weggelopen, toen we weer barmsijzen hoorde roepen nabij de oude plek. Als we daar vervolgens de mensen zien zwaaien weten we genoeg, en even later staan we naar de schitterende witstuitbarmsijs te kijken die vlakbij ons hangt. Hij laat zich van alle kanten schitterend bekijken, super!


Witstuitbarmsijs   Fotograaf: Jan de Jong
Dan vliegen de barmsijzen opeens weer weg, en dat is voor ons ook gelijk de reden om weer richting Rotterdam te gaan, met een nieuwe soort op zak in vorm van een fraaie witstuitbarmsijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten