dinsdag 6 maart 2012

Kraanvogels!!

Nadat ik gisteren middag tien minuten binnen was na een middagje niet productief vogelen met de stille maar niet vervulde hoop op kraanvogels, zag ik de melding langskomen van een groep van honderd kraanvogels over Ambacht. Helaas dus gemist maar vandaag kreeg ik een herkansing, en wat voor één!

Om ong. half acht arriveerde ik op de bult in De Gorzen, nabij Ridderkerk, in de hoop op overtrekkenden kraanvogels. Dan zie ik opeens om vijf voor half negen, met dat ik m'n telefoon hoor rinkelen in m'n broerzak,  een groep van 61 kraanvogels bijna recht op mij afvliegen. Het telefoontje van Jan blijkt inderdaad over deze groep te gaan, Jaap Hamelink had ze namelijk bij knooppunt Ridderkerk en hij ziet ze nu ook vanaf de Karwei. Als de vogels even later ook nog wat gaan roepen is het plaatje compleet, geweldig!!



Eerste groep kraanvogels
  Als de groep uit zicht verdwenen is begint het afspeuren van de lucht en het noteren van enkele overvliegende houtduiven en spreeuwen. Dan wordt ik opeens weer opgeschrikt door het bekende Nokia-deuntje. Het is wederom Jan en nu met de mededeling dat hij een grote groep kraanvogels heeft over de McDonald van Barendrecht. Omdat er een paar hoge populieren voor staan voor mij kan ik de vogels niet gelijk vinden maar na een kleine tien minuten komt de groep opeens boven de bomen uit. Hierna passeert de groep van 134 exemplaren me op enige afstand, super gaaf!!




Tweede groep kraanvogels
Leuk is ook om te zien dat de groep als eerste nabij Oud-Beijerland en uiteindelijk bij Woerden is gemeld en ondertussen uiteraard op verschillende plekken is waargenomen. 

Nog een uurtje posten levert niks meer op dus besluit ik de telpost te verlaten en de Sophiapolder met een bezoek te vereren. Dat bezoek levert naast de nog steeds aanwezige bonte strandlopers, kemphanen en grutto's niet veel noemenswaardig op. 

Zondsopkomst op De Gorzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten