woensdag 26 januari 2011

Weer eens Woensdagmiddag-rondje

Van de week niet heel veel meer gevogeld. Gisterenavond nog wel even bij de waterpieper-slaapplaats bij de Devel gepost voor Roerdompen. Helaas geen roerdomp gezien maar wel nog 24 waterpiepers.


Devel

Vandaag kreeg ik op school een sms van Jan dat hij een pestvogel bij de Mac had! Erg leuk en zeker omdat ik er uit school langs kom. Gelijk maar gaan kijken maar toen ik aankwam was de vogel uiteraard net niet aanwezig.. Eigenlijk maar heel kort gebleven en maar weer naar huis gegaan. Morgenochtend nog maar een keer proberen.

Na dat ik even thuis was geweest maar weer eens een rondje in de buurt gemaakt. Nu ook in het gezelschap van Jan. In Polder Sandelingen zaten de gewone grauwe en Canadese ganzen en ook 5 smienten. Verder was het erg rustig.
Toen we bij het villawijkje in Rijsoord aankwamen zat daar een erg grote groep van zo'n 50 sijzen! Ook zaten er nog wat putters bij maar de sijzen kregen terecht de meeste aandacht.

Hierna reden we door het Waalbos richting Heerjansdam. Op de akkers was het erg rustig en de enige vogels die we zagen waren 2 grote zilverreigers en een groep holenduiven.


Een boerderij in Waalbos

Bij de tennisbanen was het qua vogels ook vrij rustig. We zagen nog wat sijzen maar dat was dan ook alles. Wel ontdekte we nog een vogelscherm langs de Waal. Het enige wat er zat waren wat meerkoeten en ene fuut..


Het uitkijkscherm

Hierna nog een stuk langs de Oude-Maas gefietst maar ook daar was het rustig. Op de Oude-Maas zwommen nog wat kuif-, tafel- en bergeenden. Verder foerageerde er in een weilandje een groep van zo'n 30 kramsvogels.


De suikerfabriek van Puttershoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten