woensdag 20 oktober 2010

Alles zit er nog steeds!!

Vanochtend weer met Jan dJ naar de strandleeuwerik gegaan of hij er misschien nog zou zitten. Bij aankomst vrij snel gevonden en weer goed kunnen bekijken. Verder zaten hier nog wat putters, kneuen en een grote gele kwikstaart.


Strandleeuwerik
Fotograaf: Dave van de Spoel

Toen we hier voor de vijfde keer weer uitgekeken waren zijn we naar de Crezéepolder gegaan. In het half omgeploegde stuk hadden we wat veldleeuweriken, kneuen en watersnippen. Opeens vloog er een tikkende gors op en het bleek de geelgors te zijn die dus toch nog aanwezig was. Erg leuk en zeker voor andere vogelaars op IJsselmonde die hem 's middags akker gebanjerd voor de ijsgors. Deze was gelukkig ook nog steeds aanwezig en heeft zich vandaag nog aan een aantal gelukkige vogelaars laten zien.


IJsgors
Fotograaf: Dave van de Spoel

Vanmiddag wisten we eigenlijk niet goed waar we heen moesten en zijn daarom maar even naar Polder Sandelingen gegaan. Was op zich niet verkeerd met nog 4 kramsvogels, 5 dodaarzen waarvan een groepje van 3, 14 slobeenden, 13 smienten die normaal 's winters nooit in dit gebied aanwezig zijn en nog 4 wintertalingen.

Met deze dag kwam (even??) een einde aan de leuke dingetjes op IJsselmonde want donderdag waren de IJs-, geelgors en strandleeuwerik verdwenen. Misschien kwam het omdat ik ook op donderdag en vrijdag in Leerbroek ging logeren. Daar had ik nog een paar steenuilen, grote zilverreigers en veel kramsvogels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten