zaterdag 4 september 2010

Bosjes kloppen

Vanochtend sta ik van half acht tot kwart voor elf op de bult te tellen. Het is alleen erg jammer dat er weinig te tellen is, er vliegt namelijk bijna niks. Om kwart over acht komt er dan eindelijk iets: 2 grote zilverreigers vliegen naar het zuiden en niet veel later gevolgd door 3 roeken, deze gaan echter naar het noorden. Verder komen er nog 20 smienten, 3 boompiepers welke ik alleen maar heb gehoord, 2 bergeenden, 42 boerenzwaluwen 2 graspiepers en een torenvalk. Omdat het deze ochtend zo stil is in de lucht krijgen de jagers in de polder ook wat aandacht. De ene grauwe gans na de andere wordt uit de lucht geknald. Op zich wel een leuk gezicht om naar te kijken, maar ja.. Ter plaatse zitten verder nog 3 sperwers, ijsvogel en een bruine kiekendief. Hierna nog even naar de Crezéepolder geweest waar ik nog nog 37 watersnippen op heb gestoten. Vervolgens Jan de J opgezocht die ergens in de buurt van Hendrik-Ido-Ambacht aan het struinen was. Na een tijdje gevonden maar de 2 paapjes en 3 tapuiten die hij had niet meer terug gevonden. Samen ontdekte we een stukje verder nog een boompieper en er vloog nog een ooievaar over. Na gegeten te hebben zijn we langs de Veerse dijk stukjes uit gaan kammen. In het eerste braakliggende terreintje zaten 3 heggenmussen en ook leuk waren veel bastaardloopkevers, een luipaardlichtmot en zeggendoorntjes. In het volgende stukje hadden we 7 tjiftjfaffen, een zwartkop en een heggenmus en op het laatste braakliggende terrein zaten 8 tjiftjaffen, heggenmus waar een stok voor nodig was om hem uit het bosje te krijgen, zwartkop en een grasmus. Verder zaten er hier ook nog kleine vuurvlinders.


Kleine vuurvlinder
Fotograaf: Jan de Jong


Bastaardloopkever
Fotograaf: Jan de Jong



Luidpaardlichtmot
Fotograaf: Jan de Jong

Hierna naar de galgenplaat gegaan wat nog een slobeend, vrouwtje gekraagde roodstaart, 2 tuinfluiters, 4 zwartkoppen, 13 tjiftjaffen en een wintertaling. Toen we even naar wat tjiftjaffen kwamen er drie 'nijlganzen' aanvliegen. Jan zegt voor de grap, 'kijk effe of het geen casarca's zijn'. En ja hoor, super mooi komen er 3 casarca's recht over richting het zuiden. Heel erg gaaf!! Hierna nog even naar Polder Sandelingen Ambacht gegaan waar we op een terreintje 13 tjiftjaffen, 2 grauwe vliegenvangers die zich mooi laten zien, heggenmussen en hier nu ook een zanddoorntje.


Zanddoorntje
Fotograaf: Jan de Jong
Als we nog een tijdje door het gebied fietsten komen er weer 4 'Nijlganzen'aan en ook nu zijn het weer casarca's!! echt niet normaal maar wel super gaaf!! Verder in het gebied nog een rietzanger, paapje en een slobeend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten