zaterdag 16 mei 2015

Verzopen bijeneters in Bloemendaal

Afgelopen week was het in de omgeving van Wageningen niet slecht met onder andere kwartel erbij voor de jaarlijst en een fraaie roodkopklauwier op de route naar de Universiteit! Altijd leuk natuurlijk zo'n soort. Vanochtend was het echter niet al te best weer, maar als het groepje bijeneters voor de derde dag op rij weer worden gemeld bij Bloemendaal besluiten Herman vd Brand, Laurens van der Padt en ik toch maar die kant op te gaan.

Onderweg is het constant aan het regen, en ook bij aankomst valt de miezer gestaag naar beneden. De bijeneters zijn daardoor natuurlijk niet te missen, die laten het wel om met dit weer te gaan vliegen, en zitten als verzopen katjes in de boom. Alle tien zitten ze bij elkaar en laten zich goed zijn, maar de regen maakt het er natuurlijk niet mooier op...


Bijeneters
Spannend is het niet om naar deze Zuid-Europese vogels te kijken, en aangezien het voorlopig niet lijkt te stoppen met regenen besluiten we maar weer richting ZW-Nederland te gaan om nog wat in de Delta te vogelen. Op de Maasvlakte zijn de bosjes leeg, maar langs de kust en in wat plasjes zien we nog wat zwartkopmeeuwen, een dwergmeeuw, zo'n 200 drieteenstrandlopers, zwarte stern en nog een viertal middelste zaagbekken.
Dwergmeeuw
We rijden hierna al vogelend nog door richting Ouddorp, met ondwerg in de Strypse Wetering nog een pijlstaart, en in de duinen de eerste zomertortel weer van het jaar. Verder is er niet veel meer te beleven, dus aan het eind van de middag zijn we weer in Ambacht met een paar fraaie jaarsoortjes erbij. 
Pijlstaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten