zaterdag 24 november 2012

Het najaar is weer afgelopen

In de afgelopen twee weken veel met school bezig geweest en omdat ik telkens laat uit ben en het meestal dan al aardig donker is er weinig tijd om te vogelen. Af en toe was ik wat eerder uit en die tijd heb ik aardig geprobeerd te benutten. Zo ben ik nog even in Barendrecht wezen kijken bij de groep pestvogels die toen nog uit 51 exemplaren bestond. Verder leverde een bezoekje aan de Sophiapolder naast vele eenden nog zestal kemphanen en een pijlstaart op. Bij een paar akkertjes naast ambacht was een groepje van vier boomleeuweriken aanwezig en omdat de Crezéepolder nu volledig geoogst is zit deze helemaal vol met nijl-, grauwe ganzen en honderden vinken met enkele kepen en ringmussen. Een overvliegende Europese kanarie over Polder Sandelingen was wel het hoogtepunt van de afgelopen dagen. Hij vloog luid roepend een rondje waarbij de geel stuit mooi te zien was.
Pestvogels
Vandaag was er niet best weer voorspeld maar toch ben ik even later met Laurens vd Padt in de Crezéepolder. Het mist verschrikkelijk en omdat er uit de mist schoten komen van een jager besluiten we maar niet verder te gaan. In het struikje zit wel een tiental ringmussen en vinken. In de hoop dat de mist in de Gorzen wat minder is besluiten we daar maar even te gaan kijken. Dat levert in totaal maarliefst 16 goudhanen en 5 vuurgoudhanen op die zich schitterend laten bekijken. Verder roepen er bij het Meer der Stilte enkele waterrallen en zwemt er een dodaars rond.
Mistig in de Crezéepolder
Het mist nog steeds erg en ik besluit nog even naar Polder Sandelingen te gaan om de Wintertelling te doen. Dat levert nog een tweetal waterrallen op maar verder is het erg rustig in het gebied. In een bosje langs de Achterambachtse weg zitte naast enkele goudhanen ook nog een grijze tjiftjaf maar het blijkt helaas toch gewoon om een normale te gaan. Het begint inmiddels te regen dus besluiten we maar weer richting huis te gaan.

Al met al wordt het qua vogels dus weer een stuk rustig en is het wel duidelijk dat de het najaar weer is afgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten