vrijdag 13 april 2012

Geslaagde omweg

Als om één uur de laatste toetsen erop zitten besluit ik via Barendrecht naar huis te fietsen en her en der wat te vogelen. Eerst doe ik de Jan-Gerritsepolder waar ik onder het genot van zingende fitissen en blauwborsten naar  beflijsters zoek. En met succes want even later vind ik twee schitterende mannetjes. Helaas zijn ze erg schuw en laten zich maar af en toen zien. De naastgelegen bouwdok is op een tureluur en 4 kleine plevieren erg leeg en dus fiets ik naar de Oude-Maas waar mijn eerste kleine karekiet van het jaar zit te zingen.

In de Carnisse grienden duurt het even maar dan heb ik toch de eerste zingende gekraagde roodstaart gevonden, verder zitten er vele fitissen en enkele matkoppen te zingen. Op de Gaatkensplas vliegen weer enkele visdieven rond en ook de buffelkopeend is nog aanwezig in gezelschap van een vrouwtje kuifeend. Lang kijk ik er niet naar en fiets weer richting de Heinenoord tunnel waar een rietzanger en een cetti's zanger zit te zingen, altijd leuk!

Bij de Oude-barendrechtse brug is ook de eerste nachtegaal weer gearriveerd en zit luidkeels te zingen in enkele struikjes. Als laatste stop ik nog even bij het develbos waar ik helaas geen snor hoor. Wel zingen er enkele rietzangers, blauwborsten en laat een roodborsttapuit zich leuk bekijken.

Al met al een aardige geslaagde omweg met weer een paar jaarsoorten erbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten