vrijdag 10 juni 2011

Kerkuilen ringen!

Eerder deze week had ik een telefoontje gehad dat vandaag de kerkuilen geringd zouden worden. Uiteraard voelde Jan en ik daar wel wat voor en zo stonden we om vijf uur bij de betreffende boerderij.

Toen de kast werd opgedaan vloog het vrouwtje eruit die hierna buiten ging zitten. Leuk was om te horen hoe gelijk alle eksters, gaai en kraaien hierop reageerde, een kabaal van jewelste.

In de kast bleken maarliefst 5 jonge kerkuilen te zitten waarbij om de beurt alle gegevens (vleugellengte, snavel, klauw, gewicht en de achternagel) van werden gemeten. Door het droge voorjaar is het ook een heel goed jaar voor de muizen waardoor de jongen al erg oud waren. Er zou misschien nog wel één en misschien nog wel een derde broedsel kunnen volgen.





Op de terugweg fiets ik met Jan nog even langs de Oude-Barendrechse brug waar we helaas geen nachtegalen horen maar tot onze verbazing zit hier wel een cetti's zanger te zingen. Weer een nieuwe plek! In de regen kijken we ook nog even in Waalbos waar we nog wat tureluurs, kleine plevieren en een late tapuit zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten