vrijdag 2 juli 2010

Leerbroeks vogelen (1)

Vanochtend in het land gelijk aan m'n juli lijst gaan werken. Al gauw kwamen de soorten er al weer op als ringmussen, weer 20 roeken, spotvogel en een steenuil die in een goot naar me zat te kijken:

Steenuil

Verder in het land zaten nu ook een wulp, een groene specht riep uit een boomgaard en een purperreiger vloog op uit de slootkant om weer terug te keren naar de Zouweboezem waar de grootste purperreigerkolonie van Nederland huist.
's Avonds weer een rondje gefietst alleen nu richting de Zouweboezem. Onderweg zagen we in een klein boomgaardje een grauwe vliegenvanger met 2 juvenielen die hard zaten te piepen tot er iets in hun bekje werd gestopt. Langs de Zouwendijk is ook een klein nieuw gebiedje waar kleine plevier met succes heeft gebroed. Er liep een adult met 3 kuikens rond te stappen en er stonden 2 grutto's te rusten. Ook kwam er een jagende boomvalk voorbij en zat een bosrietzanger luid te zingen. In de begroeing langs de Zouwendijk zaten nog een fitis en matkop. Heel de tijd vlogen er ook foeragerende purperreigers vanuit de polder naar de kolonie en weer terug. Op de terugweg die over een weg ging met veel boerderijtjes hadden we minimaal 5 roepende grauwe vliegenvangers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten