zaterdag 16 augustus 2014

De eerste jonge geringde meeuwen weer

Vandaag besloten Laurens vd Padt en ik weer eens een goede ronde door Rotterdam-Zuid te gaan maken. Voordat we echter in Rotterdam aankomen checken we eerst nog wat terreintjes met potentie voor dwaalgasten. Dat levert helaas niet veel bijzonders op, dus rond een uur of 10 komen we aan in Keizerswaard. We zien dat er aardig wat kokmeeuwen zitten, dus kruimelen we maar gelijk. Dat levert maar liefst drie bekende kokmeeuwen op, twee uit Litouwen en eentje uit Denemarken. Verder zien we hier ook nog een Nederlands kleine mantelmeeuw.

Kleine mantelmeeuw ZB[BP]
Als we hierna bij het Eiland van Brienenoord aankomen gaat het regenen, zodat we hier precies even kunnen schuilen. Op de dam staat één zilvermeeuw met een tibia-ring maar verder geen geringde vogels. Wel zien we nog een drietal geelpootmeeuwen: een adult, 4kj en 1kj.
1kj geelpootmeeuw
Adult geelpootmeeuw
Op een schip staat nog een Nederlandse kleine mantelmeeuw en hierna lees ik in de Kop van Zuid naast een bekende zilvermeeuw een Belgische zilvermeeuw en mijn eerste Nederlandse 1kj kleine mantelmeeuw van het jaar af! Daarnaast vliegen er ook nog eens twee hele fraaie 1kj geelpootmeeuwen rond.
1kj kleine mantelmeeuw ZB[4D]
In de Afrikaanderbuurt staan slechts een paar kleine mantelmeeuwen van Roland-Jan Buijs maar nog wel een fraai Duits exemplaar!
Duitse kleine mantelmeeuw Y[H8L1]
We fietsen hierna nog door het Zuider-, Spinoza- en Varkenoordse park wat nog een bekende Deense, Duitse en Nederlandse kokmeeuw oplevert en nog een schitterende 1kj geelpootmeeuw.
1kj geelpootmeeuw
We besluiten de dag weer bij het Eiland van Brienenoord waar we nog steeds twee geelpootmeeuwen zien staan en nu ook nog een andere Nederlandse zilver- en kleine mantelmeeuw aflezen.
Adult geelpootmeeuw
Al met al geen slechte dag met 20 afgelezen ringen en een zestal geelpootmeeuwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten