maandag 8 augustus 2011

Bos en hei

Vol goede moed stonden we vanochtend vroeg op maar helaas regende het en dat zou volgens de buienradar tot zo'n elf uur duren. Dan maar wat op waarneming.nl  en dergelijke sites kijken. Toen het eindelijk een beetje droog was geworden gelijk de hei op gefietst en overal vennetje bekeken in de hoop op zwarte ooievaars die daar met het slechte weer misschien wel neergestreken zouden zijn. Dit leverde helaas niet de gewenste soort op maar wel leuk waren 2 bosruiters, 14 watersnippen, een groenpootruiter en verder de normale bossoorten.


Vanmiddag zijn we eerst naar Staverden gefietst waar we een mooie grote gele kwikstaart, ijsvogel en verder nog wat grauwe vliegenvangers zagen.


Hierna fietsen we door naar de Ermelosche heide om daar bij een vennetje naar zwervende heidelibellen te zoeken. Helaas kunnen we deze heidelibel niet vinden. Wel zien we nog enkele tengere grasjuffers, gewone pantserjuffers, tengere pantserjuffer, azuurwaterjuffers en zwarte heidelibellen. Qua sprinkhanen was het ook niet verkeerd met aardig wat negertjes, wekkertjes, knopssprietjes en nog een gewoon doorntje, een nieuwe voor mij!

Knopsprietje

Wekkertje
Ook leuk was een zandhagedis die zich liet vangen.

Zandhagedis
's Avonds fietsen we nog even een stukje door het bos wat eerst een paar wilde zwijnen, bramensprinkhanen en negertjes oplevert. Als we weer een stukje verder fietsen hoor ik opeens een zacht gesnor. We staan meteen stil en het blijkt om boskrekels te gaan en die willen we wel even zien! We hebben geen idee hoe ver ze zitten dus lopen we een stukje de kant van het geluid uit en dat stopt meteen. Als we naar beneden kijken zien we ze gewoon onder ons zitten, super!!


Boskrekels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten