woensdag 5 augustus 2015

Noorwegen dag 3: het binnenland in

Vanochtend besluit ik het fjord een stukje landinwaarts uit te lopen, aangezien ik daar vanuit de auto een flink slikgebied had gezien en dus viel daar nog wel wat te halen. Op de vlakte lopen niet heel veel vogels, maar oeverloper, tureluur en wulp kan ik bijschrijven op de lijst, en ook een paartje kraanvogels dat luid trompetterend rond loopt schrijf ik gretig bij. In de bosrand roepen wat boomklevers, goudhanen en barmsijzen, en op de basaltblokken hipt nog een tapuit. Kortom, weer een heerlijk ochtendwandelingetje.
Kraanvogels
Oeverlopers
Hierna reden we met z'n allen verder het binnenland in om daar een gletsjer te bekijken. Het is de Bøyabreen, een kleine uitloper van de grootste gletsjer van het Europese vasteland, Jostedalsbreen. Onderweg naar hiernaartoe rijden we langs wat meren en dergelijke en dat levert nog wat families grote zaagbekken, een enkele roodkeelduiker en een paartje wilde zwanen op. Bij de gletsjer aangekomen is het een prachtig gezicht, maar vogels zitten er niet echt. 
Bøyabreen

Na een rondje door een dal zie ik nog wel een steenarend hoog in de bergen en de eerste vlinders van de vakantie: een kleine vos en een klein koolwitje. 
Steenarend
Kleine vos
Al met al vandaag dus weer een heel ander gedeelte van Noorwegen gezien, en morgen gaan we een eilandje net voor 'ons' fjord met een bezoekje vereren, ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten