woensdag 18 mei 2011

Standaardrondje

Vanmiddag vrij dus weer even een standaardrondje gemaakt en zoals meestal begonnen in Polder Sandelingen. De sprinkhaanzanger zat nog steeds te zingen net als wat grasmussen, rietzangers en kleine karekieten. Iets 'leuker' was echter dat door de droogte in een paar sloten het waterpeil was gezakt waardoor slik was ontstaan. Hier werd gelijk al gebruik van gemaakt door o.a. een lepelaar, wat tureluurs, watersnip en een zomertaling.

Het lage waterpeil

Watersnip

Zomertaling, wilde eend, krakeenden en tureluur
Hierna naar Waalbos gegaan waar de ontwikkelingen van het nieuwe gebied weer gevorderd waren waardoor er nu ook meer plasjes etc. waren gegraven. Helaas stond er door de droogte in een paar plasjes niet veel water maar desondanks noteerde ik nog wat kleine plevieren, tureluurs, slobeenden, scholeksters en wat gele en witte kwikken met daartussen ook weer een rouwkwik! Tevens vond ik ook mijn eerste krakeendennest, ook leuk!

Witte kwikstaart

Krakeendenkuikens in verpakking

2 opmerkingen:

  1. Hallo Cornelis,

    De watersnip die je hebt gefotografeerd vind ik verdacht veel lijken op een Poelsnip(o.a. omdat deze erg witte lijnen op middenvleugel heeft en een niet erg lange snavel heeft). Misschien even navraag doen op het forum van waarneming.nl?

    Groeten,

    Robert van Tiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Cornelis,

    je schrijft erg goed voor je leeftijd! En je fotografeert perongeluk ook heel goed een erg goeie soort! Gefeliciteerd man!

    gr,

    Maarten Wielstra

    BeantwoordenVerwijderen